Over Sarah

Horse Faith

Pepingen


0476 380 414

info@horsefaith.be

Sarah Bievelez 

Mijn paardenverhaal begon al zeer vroeg. Ik ben een van de weinige die het geluk had om met de luier aan over paarden te leren. Mijn moeder was een rasechte amazone en nam me steeds mee naar de paarden. Dit is altijd mijn ‘happy place’ geweest en als kind had ik dé beste pony van de wereld. Altijd wanneer het leven me als kind te veel werd, vond ik mijn rust terug op de rug van mijn kleine vriend.


Toen ik ouder werd kreeg ik nog zo’n prachtig vriendinnetje bij, die later mijn once in a lifetime paardje zou worden. Haar naam was Ultima, geen enkel paard heeft mij meer geleerd dan zij me in al deze jaren heeft bijgebracht. Ze was zo ontzettend gevoelig en lief maar ze eiste wel op haar manier respect.  Zij was degene die mij uit mijn comfortzone deed treden en me leerde dat ik op een andere manier om moest gaan met haar. Zo ben ik op 15-jarige leeftijd in aanraking gekomen met Natural Horsemanship. In het begin was dit vooral vrijheidsdressuur, wat zeer mooi en imposant is. Toch was het niet dat waar ik me in wou verdiepen. Ik wou leren communiceren en spelend leren met mijn paard. Toen kwam ik in aanraking met Parelli en samen met Parelli instructeurs en de talrijke dvd’s kwam ik al zeer snel veel te weten. Vanaf dat moment veranderde mijn leven voorgoed, ik stak mijn hart en ziel in mijn nieuw levensdoel. Ik moest en zou het leven van zoveel mogelijk paarden net iets aangenamer maken.


Ik nam deel aan zoveel mogelijk cursussen om mij het wezen paard helemaal meester te maken. Zo volgde ik onder andere initiatie tot paardenshiatsu, een cursus paardenpsychologie, een cursus over natuurlijk paardenhouden en nog zoveel meer! Ook nam ik deel aan de opleiding tot horsefulness instructeur.

In 2015 werd ik ziek waardoor ik deze droom even op pauze moest zetten. Dit waren voor mij heel zware jaren gevuld met zware revalidatieperioden. Maar nu ben ik sterker dan ooit tevoren en wil ik deze droom in vervulling laten gaan.